Pohodlně v menstruačních kalhotkách

Je mnoho způsobů, jak prožít období menstruace. Především mladší generace hledají jak pohodlnější, tak ekologičtější varianty, než jsou jednorázové tampony a vložky.

A po kalíšku se tak v posledních letech stávají hitem také menstruační kalhotky, které pro Vás již rok šijeme u nás v Litoměřicích, a to v rozmezí velikostí XXS–3XL.

Spolehlivé i šetrné k prostředí

Je jistě pohodlné jednorázovou menstruační vložku nebo tampon po použití vyhodit. Jak se ale vyvíjí myšlení společnosti, které obloukem vrací pozornost ke zdraví lidského těla i planety, ukazuje se, že na znovupoužitelných pomůckách z přírodnějších materiálů přeci jen něco je. A ty nové jsou samozřejmě nesrovnatelně pohodlnější a spolehlivější než látkové vložky, které si praly naše babičky.

Jak menstruační kalhotky fungují

Menstruační kalhotky vypadají stejně jako kalhotky klasické, ale mají všitou vložku, která se skládá z několika vrstev. Ty zajišťují, aby nositelka byla „v suchu“, zabraňují zápachu a zachycují tekutinu, aby neprotekla z kalhotek ven. K tomu slouží také speciální lemy kolem stehen z hydrofobního materiálu. Střih a materiál kalhotek je vybrán tak, aby perfektně přilnul k tělu. Funkční vrstvy jsou přitom dohromady široké pouhé dva milimetry.

timo_mens_kalhotky_3.png

Přehled vrstev menstruačních kalhotek Timo pro střední menstruaci

timo_mens_kalhotky_4.png

Přehled vrstev menstruačních kalhotek Timo pro silnou menstruaci

Proč a jak je používat

Výhodou menstruačních kalhotek je bezesporu pohodlí. Pokud vnímáte tampon jako pomůcku, o které ani nevíte, vězte, že u menstruačních kalhotek to platí dvojnásob. Nosí se zkrátka stejně jako kalhotky obyčejné. Podle síly menstruace je možné je vyměnit po několika hodinách, ale mnoho žen v nich v klidu stráví celý den. Po použití je potřeba kalhotky opláchnout v tekoucí vodě a následně vyprat. Ideální je tedy mít jich několik. Při správné péči kalhotky vydrží pár let a ve srovnání s jednorázovými hygienickými potřebami je tak zátěž pro životní prostředí významně nižší.

timo_mens_kalhotky_5.png

Péče o menstruační kalhotky je jednoduchá

Osm dostupných velikostí

Najdete u nás kalhotky pro střední a silnou menstruaci v klasickém střihu se středním pasem, nebo v oblíbeném střihu s vysokým pasem. Jako vždy myslíme na dívky a ženy všech tvarů, takže jsou na výběr velikosti XXS3XL a pohodlné kalhotky si tak mohou pořídit i nejmladší dívky pro svou první menstruaci.

timo_mens_kalhotky_6.jpg

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec