Slavíme 30 let!

Před revolucí jsme oblékali do padnoucích podprsenek celé Československo, nyní slavíme 30 let své novodobé historie.

A jedeme dál, protože věříme, že svět je pohodlnější, když na sobě máte padnoucí podprsenku. A jak to vlastně všechno začalo?

Rodinná firma třetí generace

Spodní prádlo i plavky šijeme ve vlastní továrně v Litoměřicích už od roku 1973. Výrobu zde tenkrát zakládala vyučená krejčová Jitka Kalivodová, která se řemeslu věnovala od svých 16 let. Dnes je jí 81 let, užívá si zaslouženého důchodu a novou majitelkou firmy se stala její dcera Markéta Jiráčková. Současně ve vedení firmy působí Markétin syn Šimon Jiráček, který řeší strategický rozvoj společnosti. Aktuálně máme 23 prodejen po celé České republice a všechny produkty najdete také na našem e-shopu. A věděli jste, že do třetí generace se daří dorůst pouze v 10–15 % českých rodinných společností?

timo2.jpg

I když se potýkáme s konkurencí levnějších produktů asijské výroby a značek, které chrlí podprsenky ve velikostech S, M a L, nadále se držíme našich zásad. Respektujeme ženské křivky, neslevujeme z nároků na kvalitu a držíme se své vize: Aby na sebe každá žena sehnala padnoucí podprsenku.

Kopie souboru 05.jpg

„Není jednoduché najít dobře padnoucí podprsenku. Považujeme to za konkurenční výhodu. Naší ambicí je nabídnout bezchybnou podprsenku všem, a proto vyrábíme přes 50 velikostí v mnoha střizích,“ vysvětluje Markéta Jiráčková.

Díky výrobě v ČR si držíme kontrolu nad návrhem i kvalitou produktu. Podporujeme lokální trh práce a řemeslnou tradici. Spodní prádlo totiž i dnes zůstává segmentem, kde se ruční práce a stroje obsluhované lidmi nedají nahradit automatizací.

Od roku 1992 jsme vyrobili přes 13 milionů kusů spodního prádla

Mezi každoroční statisíce vyrobených produktů patří kalhotky, plavky, košilky nebo noční prádlo. Jsou to ale právě podprsenky, kterými jsme si získali srdce (a hrudník) žen po celé zemi. Jednoduše proto, že „U nás svoji velikost najdete“. Soustředíme se na padnoucí a funkční konstrukci podprsenek pro velikosti A až M (včetně nestandardních kombinací jako malý obvod a velký košíček). Především střihy DreamBra a BeautyBra, speciálně vyvinuté pro větší prsa, má mnoho žen v lásce natolik, že už jinou podprsenku nenosí. 

Co je na těchto podprsenkách tak výjimečného

Klíčem k úspěchu je již zmíněná řemeslná tradice a modelace na skutečných ženách. DreamBra i BeautyBra, slabě vyztužené podprsenky s kosticemi, udrží i velké poprsí, mají dostatečně široká a měkká ramínka, aby se nezařezávala do ramen, a pevný a zároveň pružný obvod, který zajišťuje pohodlí. Zatímco DreamBra má spolehlivý vyšší střed, otevřenější BeautyBra je navržena pro hluboké dekolty. 

Kromě nich nabízíme další populární střihy včetně modelu LadyM, který se šije až do velikosti M. A protože základem je svou správnou velikost znát, děláme bra fittingy po celé ČR, případně můžete využít online TimoMetr, díky kterému najdete svoji orientační velikost do dvou minut.

Plavky pro léto vašeho života

V perfektně padnoucích funkčních střizích se samozřejmě šijí také plavky, jak jednodílné, tak dvoudílné. Letošní kolekce plavek obsahuje hlavně výrazné veselé barvy a hravé vzory. Trumfem kolekce jsou dvoudílné plavky s lambádovým svrškem. Bezešvé košíčky jsou pokryté síťovanou látkou a plavky skvěle drží větší prsa nejen při koupání, ale i při letních sportech. Tyto plavky vznikly v několika designech na základě úspěchu stejného modelu mezi podprsenkami.

     

Každá žena je krásná

Nezapomínáme ani na ženy, které musely podstoupit ablaci prsu. V Litoměřicích šijeme protetické prádlo a plavky a nadále vyvíjíme technologii tak, aby byly i tyto modely na 100 % pohodlné i krásné. 

Stále dopředu: Od menstruačních kalhotek po šetrnost výrobního procesu

TIMO by nemohlo slavit takové jubileum, pokud bychom stavěli pouze na své tradici. Přicházíme proto i s novinkami odrážejícími ekologičtější pohled na svět, který přináší současná mladá generace. Nedávno jsme do prodeje uvedli menstruační kalhotky ve dvou střizích a v osmi velikostech. Mezi naše další plány patří širší využití lokálních materiálů, udržení výroby v ČR nebo vlastní fotovoltaická elektrárna pro šetrnější spotřebu energie ve výrobě.

Přímo do litoměřické továrny s námi můžete nahlédnout ve videu.

Video z Litoměřic

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec