V čem v létě spíte?

Léto je tady, a to s sebou kromě krásných slunečných dní, přináší i horké letní noci. Proto je důležité zvolit správné noční oblečení i materiály, díky kterým se budete v posteli cítit pohodlně a svěže.

Pojďme si společně projít nejdůležitější body pro váš klidný letní spánek.

Lehké a prodyšné letní pyžamo

Během horkého léta se může zdát, že nejlepší volbou je spánek bez oblečení. Není tomu ale úplně tak. Naopak lehké dámské pyžamo či noční košile vyrobené z prodyšných materiálů, jako je bavlna nebo viskóza, může být optimální volbou. Tyto materiály totiž pomáhají odvádět vlhkost od vašeho těla a udržovat vás v suchu. Určitě se vyhněte syntetickým materiálům, které budou způsobovat pocení a nepříjemné pocity.

 

Vyzkoušejte například naši dámskou noční košili Brie nebo pyžamo Lola ze 100% viskózy.

Kvalitní přírodní povlečení

Stejně jako u noční košile nebo županu je důležité zvolit správný materiál pro povlečení na vaší posteli. Sáhněte po přírodních tkaninách, jako je bavlna nebo poslední dobou velmi oblíbený len. Tyto materiály jsou prodyšné a umožňují proudění vzduchu, což Vás bude během horka příjemně ochlazovat. Zároveň vám přírodní povlečení poskytne měkký a příjemný pocit při dotyku s pokožkou.

Rosalie pajama long side.jpg 

I v létě můžete spát v pyžamu s dlouhými kalhoty z kvalitních materiálů, jako je například model Rosalie s motivem květů nebo Lizzie s tropickým vzorem.

Chladící matrace a polštáře

Věděli jste, že existují matrace a polštáře, které chladí? Jsou navrženy tak, aby udržovaly nižší teplotu a odváděly tak teplo pryč od vašeho těla. Investice do chladící matrace nebo polštářů tak může být skvělým řešením pro ty nejteplejší dny.

Dobře větraná ložnice

Pro zajištění příjemného spánku v horkém létě je klíčové udržovat vaši ložnici dobře větranou. Pokud je to možné, otevřete okno a vytvořte průvan, který pomůže snížit teplotu v místnosti. Můžete použít také ventilátor nebo klimatizaci, pokud je máte k dispozici, abyste udrželi vzduch v ložnici čerstvý a chladný. Větrání ložnice před spaním umožní odstranit přehřátý vzduch a vytvořit příjemné prostředí pro odpočinek.

Správná hydratace

V horkém létě je důležité udržovat správnou hydrataci nejen během dne, ale i před spaním. Pijte dostatek vody po celý den, abyste se vyhnuli dehydrataci. Před spaním si vypijte sklenici vody, abyste měli hydratované tělo i během spánku. To vám pomůže udržet se svěží a minimalizovat nepohodlí spojené s horkem.

Kvalitní spánek je důležitou součástí zdravého životního stylu. A v letních měsících je ještě důležitější zajistit si pohodlný odpočinek. Volba správného pyžama, povlečení a případně investice do chladících matrací a polštářů mohou výrazně zlepšit kvalitu vašeho spánku v horkých letních nocích. Nezapomeňte také udržovat dobrou ventilaci ve své ložnici a dodržovat správnou hydrataci. Tím vším si zajistíte osvěžující spánek a dostatek energie pro letní aktivity.

   

Vyberte si z naší široké nabídky dámských pyžam s dlouhými kalhotys lehkými šortkami nebo třeba domácí soupravu Joelle, kterou nebudete chtít sundat ani na noc :)

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec