Jak si vybrat správnou velikost plavek?

Léto už se kvapem blíží a s ním i koupání, plavání a opalování. 

Léto už se kvapem blíží a s ním i koupání, plavání a opalování. K tomu všemu se vám budou hodit nové plavky. Jak ale vybrat správnou velikost? Máte dvě možnosti: 1. zajít na naší firemní prodejnu a nechat si od zkušené prodavačky poradit, 2. řídit se naším návodem.


 

Měření

Jestli si nejste jistá velikostí podprsenky, změřte se a podle naší velikostní tabulky zjistěte, jakou velikost podprsenky potřebujete. Naměřená velikost je pouze orientační, důležitý je i střih. Přesnou velikost zjistíte pouze zkoušením. 

Jak se správně změřit?

Pro zjištění velikosti obvodu se změřte pod prsy. Naměříte-li hraniční hodnotu, je lepší vybrat spíše menší obvod - např. naměříte 73 cm - můžete mít velikost 75, ale doporučujeme spíše 70.

Velikost košíčku změříte ve výdechu přes hroty bradavek. Pro co nejpřesnější měření je nevhodnější nevyztužená podprsenka. Podle míry pod prsy a přes prsa naleznete v tabulce velikost košíčku.


Podprsenka

Při výběru správné velikosti plavek se orientujte především podle velikosti podprsenky. Velikost plavkové podprsenky u většiny žen odpovídá velikosti klasické podprsenky. 

8816.98Obvod plavkové podprsenky by měl pevně držet na těle. Vzhledem k tomu, že se plavky malinko povolí, nebojte se, pokud Vám bude obvod trochu menší. Samozřejmě se nesmí zařezávat moc.

Košíčky by měly vypadat stejně jako u podprsenky. Ňadra by měly podprsenku vyplnit, ale neměly by „přetékat“ nebo by podprsenka naopak neměla odstávat. Nezapomeňte, že plavky na rozdíl od spodního prádla neschováte pod oblečení. Každá nedokonalost je vidět.

Timo vyrábí plavkové podprsenky podle osvědčených střihů klasických podprsenek. Je tak zaručená stejná funkčnost a pohodlí.


Kalhotky

Plavky 7003.81Kalhotky prodáváme v setech. Velikost kalhotek dle pasu je pak vždy o 5 cm menší než velikost obvodu. Např. Plavky označené 80 D mají podprsenku 80 D a kalhotky 40. Máme vyzkoušené, že takto kombinované velikosti sedí 95% zákaznic.

jednodílných plavek je základní délka, která se dá u některých plavek maličko upravit posunovači ramínek. 

Pokud míváte problémy s délkou jednodílných plavek, nebo chcete dvoudílné plavky a přitom zakrýt problematické partie budou pro vás ideální volbou tankiny. Tankiny jsou velmi oblíbeným kompromisem mezi jedno- a dvoudílnými plavkami, skládají se z kalhotek a tílka. 

 

Ať už máte jakoukoliv postavu či věk, podstatné je, abyste se v plavkách cítila dobře a pohodlně. 

 

Tak a teď už můžete vybírat >>>

8819.86 a

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec