Letní doplňky, bez kterých na dovolenou nejezděte

Také už se nemůžete dočkat dovolené u moře, rybníku nebo bazénu? Zkrátka až obléknete nové plavky a vystavíte své tělo slunečním paprskům? 

Pak nezapomínejte ani na ostatní doplňky, kterými můžete plavky ozvláštnit a zároveň s nimi ochráníte své zdraví a pohodlí. Máme pro vás pár tipů, ať vás zajímají trendy, nebo nadčasová klasika.

Sluneční brýle: Plastové obroučky jedou

I sluneční brýle mají své trendy. Naštěstí se vždy jedná o několik paralelních vln, takže si můžete vybrat, které vám nejlépe sedí. A mezi „trendy“ také vždy najdete kousky, které jsou vám povědomé ze starších filmů či od hollywoodských hvězd z padesátých let. Nadčasovost totiž z módy nevyjde.

Mezi nadčasové sluneční brýle patří standardní velikost skel s plastovými černými obroučky. Typ si vyberte podle svého obličeje, ale lehkým protaženým tvarem alá kočičí oči nic nezkazíte. Sluneční brýle, které se naopak každý rok nevidí, jsou ty s bílými obroučky. Pokud tedy toužíte po výraznějším designu, zkuste je. A stejně jako v posledních dvou letech, i letos pofrčí úzké brýle, které nám připomínají Matrix. Od loňského léta se ale o něco rozšířily. Hitem hlavně mezi nejmladší generací jsou pak skla i obroučky všech barev. Nuda k létu prostě nepatří.

Snímek obrazovky 2023-06-09 v 17-50-28.png

Pokrývka na hlavu do města i na pláž

Čepice, šátky, klobouky. Co pokrývka hlavy, to jiná osobnost. Zatímco jeden den můžete být romantičkou, která si lehce přidržuje slamák, druhý den se z vás stane královna městské pláže v kšiltovce. Pokud uvažujete prakticky za všech okolností, doporučujeme šátek – je multifunkční (dá se použít na hlavu i přes plavky) a v kufru zabere minimum místa. 

Co se barev týče, pestrost je na letní dovolenou na místě. Především se ale vyvarujte černé nebo tmavě modré, které přitahují horké sluneční paprsky a měly by na vaše pohodlí opačný efekt.

Nepodceňujte sílu plážové tašky

Určitě to znáte. Když se chystáte na pláž s rodinou, většinou s sebou nesete tolik věcí, že nevíte, kam je dát. Po letech snahy nacpat všechno do malé plátěnky nebo městského batohu si letos dopřejte pořádnou plážovou tašku. Bude to změna k nezaplacení.

Rozhodně sáhněte po příjemném materiálu, který se na slunci nerozpálí do běla. Ideální plážové tašky jsou plátěné z bavlny, slaměné nebo lněné. Nejlepší jsou ty, které mají aspoň trochu prostorné dno, a čím větší, tím lepší. A když tašku sladíte se slamákem, budete mít dvojnásobnou radost.

Velké šátky, které nahradí šaty

Také si někdy připadáte v plavkách jako nahá? Tenhle dovolenkový problém se dá chytře vyřešit velkým šátkem, který si omotáte podél pasu nebo okolo hrudníku a voila, letní šaty (případně sukně) jsou na světě.

Náš tip: Slaďte šátek s plavkami. Zde platí, že méně je někdy více. Plavky s potiskem jsou výrazné samy o sobě a vystačíte si jen s jednobarevným šátkem a naopak.

Už víte, jak se o své nové plavky hezky starat? Náš návod, jak na péči o plavky, najdete zde.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec