Co si nezapomenout sbalit do porodnice

Už odpočítáváte poslední dny a těšíte se na svoje první miminko? A tápete, co si s sebou sbalit do porodnice? Projděte si naše tipy, které se vám budou hodit nejenom do porodnice, ale i před nástupem do kterékoliv nemocnice

Odborníci doporučují si připravit tašku nejlépe mezi 35. a 36. týdnem těhotenství. Určitě pomůže poradit se svou porodní asistentkou nebo přímo v porodnici, kam se chystáte. Stejně tak, jako nezapomenout sbalit si to nejdůležitější, je zbytečné si s sebou brát nepotřebné věci, abyste měla v tašce přehled a dalo se s ní dobře manipulovat.

Na rozdíl od ostatních nemocnic a zdravotnických zařízení si do porodnice musíte sbalit nejen věci pro sebe, ale také pro své miminko a někdy také základní věci pro tatínka. Pojďme se nejprve podívat na to, co by nemělo chybět v tašce, která je pro vás.

Nezapomeňte si s sebou sbalit nějaké pohodlné domácí oblečení, kosmetiku a hygienické potřeby. Na období před samotným porodem (které může chvíli trvat) si můžete sbalit třeba něco na čtení nebo sluchátka a dostatek hudby, která vám dělá radost. Dále si přibalte pohodlné noční prádlo. Doporučujeme si sbalit spíše noční košili než pyžamo s kalhotami. Navíc volnou košili s knoflíčky určitě oceníte při kojení. Noční košile si sbalte určitě alespoň tři nebo čtyři, ať se můžete pohodlně převléci do čistého.

V nemocnici nebo porodnici může být chladněji, než na co jste zvyklá doma. Také budete po porodu nejspíše unavená a může vám být větší zima než obvykle. Proto si nezapomeňte sbalit i pár ponožek a vhodný župan.

Adie bathrobe closeup.jpg
Valerie bathrobe closeup 2.jpg

Můžete vyzkoušet třeba levandulový dámský župan Adie, který díky zipu snadno rozepnete při kojení a zároveň vám zip zajistí, že se župan nebude zbytečně rozevírat.

.

.

S příchodem vašeho miminka na svět vás čeká také nová zkušenost – kojení. Budete nově potřebovat mateřskou nebo kojicí podprsenku. A stejně jako u nočních košil, doporučujeme si sbalit do porodnice alespoň dvě nebo tři. Do podprsenky patří správné kojicí vložky, které mohou být buď jednorázové, nebo pratelné. Vyzkoušejte třeba mateřskou podprsenku Timo s pohodlnou gumou, ke které od nás jako dárek dostanete jeden pár pratelných kojicích vložek Bamboolik z neuvěřitelně příjemného bambusového materiálu.

Po porodu se vám budou hodit jednorázové porodnické kalhotky a porodnické vložky, které pořídíte například v lékárně. Nezapomeňte také na přezůvky a případně i gumové žabky, které si můžete vzít do sprchy. Kromě všeho výše zmíněného si sbalte i nutné věci, jako je telefon a nabíječka, všechny potřebné doklady a léky, které užíváte.

.

Druhou tašku budete balit pro svoje miminko. Zabalte mu plenky a vlhčené ubrousky, jednorázové přebalovací podložky a krém na zadeček, nějaké oblečení pro nejmenší a tatínkovi přichystejte do auta dětskou autosedačku.

Pokud s Vámi bude v nemocnici i váš partner, určitě se mu bude hodit něco na čtení pro chvíle před porodem, nějaké mince do automatu na kávu a pohodlné oblečení. A pokud s vámi bude několik dní, což už dnes některé porodnice a porodní domy umožňují, sbalte mu pyžamo a toaletní potřeby, přezůvky, ručník a něco k jídlu :)

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec