Jak vybrat prádlo po ablaci prsu aneb správná protetická podprsenka

V dalším dílu našeho seriálu o nádorovém onemocnění prsu si blíže představíme protetické prádlo. Nákup podprsenky nebo plavek je pro ženy po ablaci či operaci prsu často velmi intimní a choulostivá událost, a to zejména v případech, kdy tak činí poprvé a prožívají úplně novou zkušenost.

Pojďme si projít důležité části zdravotních podprsenek a plavek, na které je dobré se při výběru zaměřit.

Jaký je rozdíl mezi protetickou a běžnou podprsenkou

Pohodlí a podpora

Při výběru protetické podprsenky po ablaci prsu se doporučujeme podívat na několik důležitých bodů. Zdravotní podprsenky by neměly mít žádné kostice, aby vás zbytečně netlačily na hrudníku. Vybírejte si také podprsenky s širokými a měkkými ramínky. Například u všech protetických podprsenek TIMO najdete široká a pevná ramínka a záda z pevného materiálu, který podrží tíhu prsu i epitézu na svém místě. 

Oboustranná kapsa

Protetické prádlo i plavky v sobě mají všitou látkovou kapsu, do které bezpečně umístíte prsní epitézu. U našich podprsenek najdete kapsu na obou stranách, což umožňuje umístit jak ňadro, tak prsní epitézu, a to s maximálním pohodlím. Zároveň jsou proto vhodné nejen pro ženy s částečnou mastektomií, ale také pro ty, které absolvovaly úplnou ablaci obou prsů. Protetické podprsenky TIMO jsou zespoda podšité obvykle pružnou bavlnou, což je velmi příjemný materiál, který se přímo dotýká vašeho těla.

Vysoký střed

Protetické podprsenky a plavky mívají zpravidla vyšší střed. Díky uzavřenějšímu dekoltu v porovnání s běžnými podprsenkami vám protetické podprsenky pomohou nejen skrýt novou jizvu, ale schovají i nesouměrnost hrudníku.

Mezi nejoblíbenější modely patří podprsenky 6948, 6941, které jsou obě ušité do tzv. T-střihu. Jejich vyšší střed napomůže vytvarovat přirozenější kulatost prsou a vyrovná nesouměrnost. Dalším nejprodávanějším střihem je krajková nevyztužená protetická podprsenka 6947. Velikostní řada protetického prádla je stejná jako u běžných podprsenek. Pokud jste tedy byla zvyklá nosit například velikost 75B, vybírejte ve stejné velikosti i protetickou podprsenku.

Protetické plavky

protetika.jpeg

Protetické plavky jsou dnes již běžně k nerozeznání od klasických plavek. Vaší první dovolené u moře nebo bazénu se vůbec nemusíte bát.

Každý rok přicházíme s novou kolekcí protetických plavek, kde najdete jak jednodílné, tak dvoudílné plavky, včetně stále oblíbenějšího střihu tankini. Protetické plavky jsou zpravidla sportovnějšího vzhledu a najdete na nich podobné prvky jako na zdravotních podprsenkách. TIMO se dlouhodobě věnuje výrobě protetických plavek, a tak stavíme na zkušenosti a osvědčených střizích. Mezi ty úplně nejoblíbenější kousky patří:

612 018.JPG
612 535.JPG
3- triada 2023_020b.JPG

Kde pořídíte protetické prádlo 

TIMO patří mezi tradiční české výrobce nejen protetického spodního prádla. Výrobě zdravotnických podprsenek a plavek se věnujeme již dlouhá léta. Protetické prádlo nebo plavky najdete i v některých kamenných prodejnách TIMO, a to konkrétně v Liberci, Ostravě, Karlových Varech, Litoměřicích a v Praze ve Vysočanech a v Galerii Nové Butovice, kde vám vyškolené asistentky pomohou s výběrem. Vezměte si s sebou i svou novou prsní epitézu, abyste mohla vyzkoušet, že podprsenka opravdu dobře sedí.

Přehled všech prodejen TIMO a partnerských zdravotnických prodejen najdete zde: https://www.timo.cz/cs/prodejny

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec