Kojicí vložky do podprsenky – nepostradatelný doplněk pro kojicí maminky

Konec mokrým flekům na hrudníku. Zejména v prvních týdnech po spuštění laktace se každé kojicí mamince hodí savé vložky do podprsenky.

S nástupem kojení se novopečené maminky často potýkají s tzv. ‚‚mléčnými úniky‘‘. Laktace je silná, spouští se někdy samovolně a mokré fleky na prsou jsou častým jevem. Kterému se dá snadno předejít – problém vyřeší savé vložky do podprsenky, lidově zvané kojovložky.

V drogeriích a lékárnách běžně koupíte jednorázové kojicí vložky do podprsenky. Vypadají jako odličovací tamponky a stejně tak s nimi nakládáte – po použití je vyhodíte do koše. Nemají žádnou nepromokavou vrstvu a jejich savost je maximálně střední. Jsou to jednoduchá placatá kolečka a zejména ženám s větším poprsím se snadno stane, že se jim vložky v podprsence posunou nebo zmuchlají a přestanou tak plnit svůj účel.

Existují ale také vložky do podprsenky, které jsou pratelné, a tím pádem opakovaně použitelné. Díky tomu jsou pratelné kojicí vložky:

  • ekologické – nevyhazujete je po každém použití,
  • ekonomické – stačí vám několik párů a s každým použitím nevyhazujete svoje peníze doslova do koše,
  • funkční – jsou velmi savé a mohou mít i nepromokavou vrstvu.

My jsme pro vás vybrali pratelné vložky do podprsenky české značky Bamboolik. Jsou ušité z příjemného bambusového froté a na vnější straně mají nepromokavou vrstvu z tzv. PULu – laminovaného polyesteru, který se postará o to, že kojicí vložky nepropustí žádnou vlhkost na oblečení.

Pratelné kojicí vložky jsou navíc tvarované – mají záševky a vychytanější střih, díky kterému lépe kopírují tvar prsou a lépe drží na místě. Můžete je prát v pračce na 60 C a dokonce je lze sušit v sušičce. Údržba je tedy velice jednoduchá a nepředstavuje oproti jednorázovým vložkám do podprsenky žádnou extra námahu. Tvarované pratelné kojicí vložky do podprsenky tvoří skvělý tandem s kojicí podprsenkou, která usnadní život každé kojící mamince.

O značce Bamboolik

Český výrobce moderních látkových plen, doplňků k přebalování a pratelných menstruačních vložek. Bamboolik má udržitelnost a společenskou odpovědnost doslova zakódovanou v DNA – své výrobky vyrábí v ČR z evropských materiálů, z velké části v chráněných dílnách. Kojicí vložky vznikají přímo v Bamboolikově sociální dílně.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec