Nejčastější potíže způsobené špatnou velikostí podprsenky

Že na správném výběru podprsenky záleží, jistě víte. Nejde ale pouze o to, jak vypadá vaše postava. Jde také o to, jak se cítíte, a jak výběr ovlivňuje vaše zdraví. 

A čím větší prsa máte, tím jsou případné negativní dopady na váš komfort i zdraví významnější. Jaké potíže může špatná velikost podprsenky způsobovat?

Bolest ramen a krční páteře

Mnoho žen se snaží prsa držet pomocí příliš utažených ramínek, které se pak zařezávají do kůže. Tlak, který je po celý den na svaly a nervy vyvíjený, má pak za následek tuhost a bolest ramen, krku nebo krční páteře. Správná podprsenka má ale prsa držet z drtivé většiny pomocí pevného obvodu a ramínka už mají vše jen pojistit.

Řešení: Zkuste podprsenku s užším obvodem, abyste odlehčila ramínkům (a ramenům).

3.png

Bolest hlavy a zad

I tady může být na vině špatná velikost. Máte-li podprsenku příliš malou, je možné, že vás tlačí do nepřirozeného postoje těla, čímž zatěžujete záda. Bolest zad pak snadno přeroste v bolest hlavy. Důvodem může být ale také příliš velký obvod podprsenky. Drží-li většinu váhy vašich prsou ramínka místo obvodu, tlak na ramena má za následek bolesti v celé horní polovině těla.

Řešení: Nechte si poradit od zkušené prodavačky v obchodě se spodním prádlem.

Bolest žeber a těžké dýchání

Pokud cítíte po sundání podprsenky úlevu na hrudním koši (a možná ani nevíte proč), pravděpodobně nosíte podprsenku s moc malým obvodem. Takové spodní prádlo vás „přiškrcuje“, omezuje vás v dýchání, zpomaluje krevní oběh a může způsobovat otlačeniny. 

Řešení: Poohlédněte se po podprsence s větším obvodem.

Kožní potíže

Vyrážka, stržené pihy nebo znaménka v okolí podprsenky. Pokud se vám vrací některé z těchto potíží, na vině může být nevhodný materiál – můžete být alergická na danou tkaninu. Pak je na místě vyzkoušet jiné prádlo. Větší citlivost kůže může ale způsobovat opět špatná velikost. Pokud je vám podprsenka malá, neustále se tře o kůži víc, než by měla, a výsledkem může být jak nevinná vyrážka, tak i těžší varianty zánětu kůže.

Řešení: Otestujte víc materiálů a zároveň zjistěte, zda nenosíte moc malý obvod podprsenky nebo malé košíčky.

Správným výběrem to začíná, úsměvem končí

Naše tělo se neustále mění, a tak by i ženy, které svoji správnou velikost našly, měly jednou za čas svoje míry překontrolovat. Změřit se můžete v našem Timometru. Zabere vám to tři minuty a budete mít radost, že znáte svoji přesnou míru!

Rádi vám poradíme s výběrem v některé z našich prodejen, případně přijďte rovnou na bra-fitting – čas strávený se stylistkou vám uteče jako voda, odejdete o něco chytřejší a ještě od nás získáte malou pozornost. Bra-fittingy pořádáme po celé ČR a dozvíte se o nich na našem Facebooku.

Aktuální termíny Bra-fittingů naleznete taky zde:
Dubnové termíny

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec