Když přijdou naše dny

Soulmate Eva pro TIMO

Menstruace, ženství, intimita už nejsou v dnešní době žádným tabu. Ze všech stran se na nás hrnou články o tom, jak je cyklus přirozenou součástí ženy. O to více máme možností, jak se o sebe postarat a dopřát si pohodlí.

Nechali jsme blogerku Soulmate Evu vyzkoušet TIMO menstruační kalhotky a tady jsou její postřehy. 

Když pomyslím hlavně na pohodlí během menstruace, tak jsem začala koketovat s myšlenkou, že bych nějaké menstruační kalhotky chtěla vyzkoušet. Vím, že ke kalíšku jsem zatím nedozrála. Kalhotky pro mě byly přijatelnou variantou už jen proto, že jsou součástí vašeho outfitu a ráno se stačí obléknout a jít. 

Samozřejmě chápu, že pro některé z vás, které uvažují o udržitelnější variantě, může být nošení kalhotek nepředstavitelné. Právě proto, že jsou součástí spodního prádla, ale i menstruační pomůckou zároveň. Na konci minulého roku jsem začala spolupracovat se značkou Timo, která vyrábí spodní prádlo v severočeských Litoměřicích. O výrobě spodního prádla jsem vám napsala článek, takže si i můžete sami udělat představu, kde a jak se české prádlo této značky vyrábí. I toto pro mě byl pozitivní faktor v tom, že jsem věděla, že bych chtěla menstruační kalhotky vyzkoušet. 

Můžete si vybrat mezi klasickým a vyšším střihem 

Menstruační kalhotky Timo vyrábí ve dvou střizích - klasickém i s vysokým pasem. Já jsem si v rámci spolupráce osobně vyzvedla na prodejně oba dva druhy kalhotek. Navíc jsem si chtěla sama nechat poradit od prodejní konzultantky, pokud bych případně tápala ve velikosti. Kalhotky se šijí od velikosti XXS (klasický střih) do velikosti 3XL (vysoký pas). Jsou navíc rozděleny i podle savosti, což vám určují kapičky na krabičce. Doporučuji, pokud s kalhotkami teprve začínáte, pořídit si od každého střihu dva kusy, pro silnou a slabou menstruaci. Budete tak mít jistotu, že budete moci užívat kalhotky i v další dny menstruace, pokud jedny vyperete. Já si určitě do budoucna rozšířím sbírku o další kusy. Jsem teda více za tým kalhotek s vysokým pasem. Oceňuji je nejvíce ve dnech, kdy se cítím více “nafouklá” a tak nějak více vnímám, že mám větší bříško. Kalhotky vám zaručí maximální pohodlí a spolehlivost. Nikde neškrtí a navíc vytvoří i pěknou siluetu. Můj začátek menstruace bývá spíše silnější, ale i tak jsem nepotřebovala jinou pomůcku, ani pro jistotu. Pokud si nejste na začátku jisté, můžete kombinovat s tamponem nebo kalíškem.

Neproteču? Nebudu zapáchat?

Tyhle otázky mě před používáním kalhotek napadly. Co si budeme, toho my ženy se přece nejvíce bojíme. A určitě jsme každá zažila, že jsme tu a tam poprosily nějakou kamarádku, aby nás nenápadně zkontrolovala, jestli naše oblečení už někde nezdobí červený flíček. Tady vás mohu uklidnit. Jen je potřeba si vybrat takové kalhotky, které odpovídají síle vaší menstruace. Pokud víte, že menstruaci máte více dní a je spíše silná, pořiďte si kalhotky s vyšší savostí. Vložka, která je v kalhotkách všitá, se skládá z několika vrstev. Ty se starají o to, abyste se cítila v suchu a komfortně. Více se o vrstvách dočtete na krabičce nebo i na připojené visačce. Speciální lemy slouží rovněž k tomu, aby nedošlo k nepříjemné nehodě. Chválím materiál a střih kalhotek. Báječně přilne k tělu, ale zároveň vás nikde neškrtí. Menstruační kalhotky předčily má očekávání a určitě se stanou součástí rutiny mých dnů.

Jak o menstruační kalhotky pečovat?

Péče o menstruační kalhotky není nikterak těžká. Stačí je propláchnout pod tekoucí vodou, nebo na pár minut namočit do vlažné vody. Poté kalhotky vyždímejte (ne však silou, ani kroucením). Stačí pouze jemně pomačkat. Pak už stačí jen vložit do pračky bez aviváže. Perte na 40 stupňů, klidně i s ostatním prádlem. Doporučujeme je případně vložit do speciálního sáčku na praní. Sušíme je otočené rubem vzhůru a zavěsíte. Nevkládejte je do sušičky, ani je nežehlete. Díky jejich materiálu jsou kalhotky opravdu nenáročné na jejich údržbu po praní, takže se vám vyžehlí takřka samovolně.

timo_mens_kalhotky_5.png

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec